Terug

Volg Vandaag Inside

FC Twente kruist paden met Hammarby IF in tweede voorronde van Conference League

FC Twente kruist paden met Hammarby IF in tweede voorronde van Conference League

Conference League

21 juni 2023, 14:00

FC Twente neemt het in de tweede voorronde van de Conference League op tegen Hammarby IF. De loting vond plaats op woensdagmiddag in Nyon, waarbij de Zweden als tegenstander uit de koker rolden.

Het avontuur begint voor FC Twente op donderdag 27 juli met een thuiswedstrijd, gevolgd door een uitwedstrijd op donderdag 3 augustus in de Tele2 Arena in Stockholm, waar 33.000 toeschouwers kunnen plaatsnemen. Opmerkelijk is dat de voormalige Zweedse sterspeler Zlatan Ibrahimovic (41) mede-eigenaar is van Hammarby IF. Sinds november 2019 bezit hij 23,5 procent van de aandelen van de club.

Twente dankt de plaats in de tweede voorronde van de Conference League aan de winst van de play-offs om Europees voetbal. In de halve finale versloegen ze sc Heerenveen en in de finale bleek Sparta Rotterdam over twee wedstrijden een haalbare prooi. Vorig seizoen miste Twente net de groepsfase van de Conference League na een nederlaag tegen (uiteindelijke finalist) Fiorentina in de allerlaatste voorronde.

Hammarby is momenteel actief in de competitie, maar presteert niet goed. Malmö FF staat bovenaan de ranglijst met 31 punten uit 13 wedstrijden, terwijl Hammarby op de negende plaats staat met 16 punten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd