Terug

Volg Vandaag Inside

'Dimitri Payet positief getest op doping voor kwartfinale Conference League'

'Dimitri Payet positief getest op doping voor kwartfinale Conference League'

Conference League

20 apr 2022, 10:35

Voorafgaand aan de Conference League-wedstrijd met PAOK, is Olympique Marseille-smaakmaker Dimitri Payet positief getest op doping. Dat meldt Kyriakos Thomaidis, verslaggever van het Griekse platform Diki.

De positieve test zou enkele dagen (3 april) voor de confrontatie met PAOK zijn afgenomen. Het Franse laboratorium dat de test heeft uitgevoerd weigert vanwege privacyredenen bekend te maken om welk middel het precies gaat. Volgens het bedrijf is alleen het toezichthoudende antidopingbureau van Frankrijk gerechtigd om dergelijke informatie te verstrekken.

Over twee wedstrijden waren de Fransen te sterk (2-1 en 0-1) voor de Grieken, waardoor Marseille Feyenoord treft in de halve finale van de Conference League. Of de positieve test ook gevolgen gaat hebben voor het tweeluik is vrijwel uitgesloten. De UEFA kan alleen optreden wanneer een club wist van de positieve dopingtest. 'Het is absurd dat het team niet gestraft wordt. Als het team hiervan op de hoogte is, moeten ze gestraft worden', reageerde de juridisch adviseur van PAOK, Takis Baltakos.

Sailliant detail: Marseille won de heenwedstrijd van PAOK met 2-1, mede dankzij een wereldgoal van Payet. Bekijk het doelpunt hieronder terug.

VIDEOGOAL: Olympique Marseille - PAOK 2-0 (Payet)
0:26
VIDEOGOAL: Olympique Marseille - PAOK 2-0 (Payet)

Deel dit artikel

Link gekopieerd