Terug

Volg Vandaag Inside

Kabinet houdt voet bij stuk en gaat naar Qatar: 'Maar het wordt geen feestje'

Kabinet houdt voet bij stuk en gaat naar Qatar: 'Maar het wordt geen feestje'

Nederlandse politiek

1 nov 2022, 15:41

Een nieuwe poging van D66 om te voorkomen dat een delegatie van het kabinet naar Qatar gaat, is mislukt. Ondanks dat Sportminister Conny Helder voet bij stuk houdt, belooft ze wel dat het "geen feestje" wordt in de oliestaat.

D66 vroeg dinsdag in de Tweede Kamer opnieuw om niemand van het kabinet naar Qatar te sturen. "Sinds het kabinet aankondigde te gaan, zien wij schaamteloze berichten in het nieuws", zegt D66-Kamerlid Jeanet van der Laan. Die daarmee doelt op duizenden arbeidsmigranten die uit hun huis zijn gezet, om plaats te maken voor afreizende voetbalsupporters. Ook keurde Van der Laan de gratis WK-reis voor vijftig Oranje-fans af. "Dit is propaganda", zegt het kamerlid van D66.

Het is nog niet duidelijk wie namens de regering naar Qatar gaat. Mogelijk wordt het minister Helder zelf. Ook premier Mark Rutte en koning Willem-Alexander kunnen naar het WK in Qatar afreizen. "Daarover is nog geen besluit genomen”, zegt de Sportminister.

Van der Laan wil "geen foto’s van borrels en feestjes" zien uit Qatar. Ook ziet de D66'er het liefste dat er alleen vrouwelijke bewindspersonen naar het WK gaan. Minister Helder vindt dat ook soberheid gepast is in Qatar : "Ik ben zelf ook een vrij sober persoon."

Deel dit artikel

Link gekopieerd