Terug

Volg Vandaag Inside

Wout Weghorst bespot: 'Dacht dat hij de Champions League had gewonnen'

Wout Weghorst bespot: 'Dacht dat hij de Champions League had gewonnen'

28 feb 2023, 10:50

Zondagavond veroverden Erik ten Hag en Wout Weghorst met Manchester United de League Cup ten koste van Newcastle United (2-0). Het leidde onder meer tot een enorme vreugde-explosie bij Wout Weghorst: "Wat als Wout de Premier League of Europa League wint?"

Zondag lukte Ten Hag wat Ole Gunnar Solskjaer, Michael Carrick (interim-trainer) en Ralf Rangnick (interim-trainer) niét voor elkaar kregen als hoofdtrainer van Manchester United: het winnen van een prijs. Voor de supporters van 'The Mancunians' kwam daarmee een einde aan de prijzendroogte van zes jaar. "Ontzettend knap hij in werking heeft gezet bij Manchester United", stelt Ajax-volger Mike Verweij in de voetbalpodcast Kick-Off. "Bij FC Utrecht en Ajax had hij wat langer nodig, maar hier heeft hij het - waarschijnlijk ook door de vele miljoenen - ontzettend snel voor elkaar."

Marcel van der Kraan - chef sport van De Telegraaf - vond de League Cup-finale vermakelijk, maar geen topwedstrijd. "Leuk om te zien hoe zijn elftal én staf langs de kant knokten om die trofee binnen te krijgen." Manchester United mocht echter niet klagen over de afgelegde route naar de finale. Zo waren achtereenvolgens Aston Villa, Burnley, Charlton Athletic en Nottingham Forest de tegenstander voordat het Newcastle trof in de eindstrijd. "Het was een klein dennenappeltje - het is ook niet zo'n grote beker - maar volgens mij hadden ze het idee dat ze de Champions League hadden gewonnen".

Ten Hag gooide onder meer zijn heupen los in een dans met oud-Ajacieden Antony en Lisandro Martínez, tot afkeuring van presentator Piers Morgan. Wout Weghorst liet ook zijn emoties de vrije loop op het veld. "Woutje dacht écht dat hij de Champions League had gewonnen", aldus Van der Kraan. "Die had een sjaal om zijn hoofd en een vlag - als rok - om zijn middel. Die bleef het vieren. Na het laatste fluitsignaal zat hij eerst minutenlang op zijn knieën en bleef daarna de fans opzoeken. Ik heb een Engelse vrouw en die vroeg: 'Hebben ze in Engeland ook carnaval?' Ja, Wout was helemáál in de sfeer."

"Wat als Wout de Premier League wint of Europa League?", wordt vervolgens geopperd door presentator Hein Keijser. "Dan blijft hij drie weken gehurkt zitten", lacht Mike Verweij. Van der Kraan verwacht dezelfde praktijken wanneer Weghorst trefzeker zou zijn. "Hij was er nog dicht bij. Toen Wout de bal van grote afstand bijna in de kruising peerde, dan zie je wel dat het publiek wat meer waardering voor hem begint te krijgen. Toen zijn transfer werd bekendgemaakt waren ze niet zo enthousiast."

Johan Derksen erkende in Vandaag Inside dat hij het succes van Erik ten Hag bij Manchester United niet zag aankomen. Kijk het fragment hieronder terug.

Johan komt terug op uitspraken over Ten Hag: 'Hij bewijst mijn ongelijk'
0:37
Johan komt terug op uitspraken over Ten Hag: 'Hij bewijst mijn ongelijk'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.