West Bromwich bezorgt Chelsea pijnlijke nederlaag na rode kaart Silva

3 apr 2021, 17:30

Chelsea heeft voor het eerst sinds het aantreden van coach Thomas Tuchel een duel verloren. De ploeg uit Londen ging op eigen veld met 5-2 onderuit tegen West Bromwich Albion. Chelsea speelde het grootste gedeelte van het duel met tien man nadat verdediger Thiago Silva na een klein halfuur uit het veld was gestuurd.

Op het moment dat dat gebeurde stond de thuisploeg met 1-0 voor door een doelpunt van Christian Pulisic. Niets leek een vervolg op een knappe reeks van veertien duels op rij in alle competities zonder nederlaag in de weg te staan. Maar kort na het doelpunt volgde de tweede gele kaart voor Thiago Silva. Tuchel, die in januari de ontslagen Frank Lampard opvolgde, reageerde met een tactische wissel die Hakim Ziyech zijn plaats kostte. Met tien man liep het voor Chelsea helemaal mis in de extra tijd van de eerste helft. Matheus Pereira scoorde twee keer: 1-2.

Mason Mount kwam na rust Pulisic vervangen. Maar nadat Callum Robinson en Mbaye Diagne West Brom op een 4-1-voorsprong hadden gezet leek het onbegonnen werk een nederlaag nog te voorkomen. Mount scoorde nog wel tegen, in de 71e minuut, verder kwam de thuisploeg niet. In de blessuretijd maakte Robinson er zelfs 5-2 van voor de nummer 19 van de Premier League. Chelsea is voorlopig nog vierde.