Terug

Volg Vandaag Inside

'We kunnen inmiddels wel zeggen dat Wiegman een gouden gleuf heeft'

'We kunnen inmiddels wel zeggen dat Wiegman een gouden gleuf heeft'

31 juli 2022, 21:15

Sarina Wiegman heeft geschiedenis geschreven door met Engeland het EK Vrouwenvoetbal te winnen: 2-1. Volgens NOS-analist Leonne Stentler heeft de bondscoach dat mede te danken aan 'haar gouden gleuf'.

Het is de eerste sinds lange tijd dat Engeland een prijs wint in het voetbal. Bij de vrouwen wisten de Engelsen zelfs nog nooit eremetaal in de wacht te slepen. "De laatste keer dat de Engelsen een toernooi wonnen, was het voetbal voor vrouwen nog verboden. Dus ik vind het mooi dat de cirkel weer rond is daar", stelt analist Suze van Kleef zondag bij de nabeschouwing van de NOS.

De ploeg van Wiegman besliste de EK-finale uiteindelijk in de verlenging, maar dat had ook andersom kunnen gebeuren volgens Stentler: "Het had wel alle twee de kanten uit kunnen gaan. En Duitsland had écht een paar grote kansen waar ze dan net even niet het geluk hebben. Ik denk dat we inmiddels wel kunnen zeggen dat Wiegman een gouden gleuf heeft", lacht de oud-Ajacied, verwijzend naar Louis van Gaal's 'Gouden Pik'. "Dat is echt geen enkele twijfel meer."

Naast het feit dat het geluk aan de kant van de Nederlandse trainster zou staan, zag Van Kleef ook duidelijk de hand van Wiegman in de overwinning: "Weer twee invallers die scoren, dus je kan ook zeggen dat ze gewoon goed wisselt. Ik denk ook dat Duitsland net zo goed had kunnen winnen, maar Wiegman trekt weer aan het langste eind".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.