Terug

Volg Vandaag Inside

Gouden wissels Wiegman bezorgen Engeland historische EK-winst

Gouden wissels Wiegman bezorgen Engeland historische EK-winst

31 juli 2022, 20:32

Sarina Wiegman heeft geschiedenis geschreven door met Engeland het EK Vrouwenvoetbal te winnen: 2-1. Wiegman drukte wederom haar stempel op de wedstrijd met twee gouden wissels. 

Ella Toone stond koud zes minuten in het veld toen zij de finale openbrak in minuut 62. Tien minuten voor tijd trok Lina Magull de stand weer gelijk, waarna een verlenging uitsluitsel moest brengen. Chloe Kelly, die ook als invaller in het veld kwam, scoorde uiteindelijk de winnende treffer in minuut 110: 2-1.

Het is voor Wiegman de tweede keer op rij dat ze het EK wint. Vijf jaar geleden hielp ze Nederland aan de Europese titel. Net als Engeland nu speelde Nederland dat toernooi toen in eigen land. Na de Olympische Spelen van vorig jaar in Tokio, waar Oranje in de kwartfinales strandde tegen de Verenigde Staten, stapte Wiegman over naar Engeland. De Haagse is als bondscoach van Engeland nog altijd ongeslagen.

Duitsland won het EK voetbal voor vrouwen al acht keer en is daarmee met afstand het meest succesvolle land.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.