Terug

Volg Vandaag Inside

Volkan Demirel doet emotionele oproep, zorgen om Atsu (oud-Vitesse) in Turkije

Volkan Demirel doet emotionele oproep, zorgen om Atsu (oud-Vitesse) in Turkije

6 feb 2023, 15:40

Turkije is maandagochtend overvallen door enkele verwoeste aardbevingen en er wordt reeds gesproken over meer dan 1.000 dodelijke slachtoffers. In de regio zijn ook grote zorgen om voormalig Vitesse-speler Christian Atsu (31), die ook onder het puin zou liggen in het zwaar getroffen gebied.

De aanvallende middenvelder voetbalt in Turkije bij Hatayaspor. De club komt uit een regio nabij het epicentrum van de aardbeving, die in Turkije al zeker voor duizend doden zorgde. Zondagavond speelde Atsu nog een wedstrijd voor Hatayaspor tegen Kasimpasa en was hij diep in blessuretijd zelfs verantwoordelijk voor de enige treffer: 1-0.

Atsu speelde in het seizoen 2013-2014 voor Vitesse, dat hem huurde van Chelsea. In 28 wedstrijden in de Eredivisie maakte de Ghanees vijf doelpunten. "Onze gedachten zijn bij jou, Christian, en bij alle mensen die getroffen zijn door de tragedie in Turkije en Syrië", meldt Vitesse op Twitter.

De Ghanees speelde ook voor onder meer FC Porto, Everton, Málaga en Newcastle United. "We bidden voor wat positief nieuws, Christian Atsu", schreef Newcastle op Twitter. Ook Málaga meldt "in gedachten bij hem en zijn familie" te zijn.

Volkan Demirel

Op sociale media verscheen maandag ook een emotionele oproep van Volkan Demirel, trainer van Atsu bij Hatayspor. In zijn video op TikTok vraagt hij om hulp voor het rampgebied. "Wij kunnen dit niet aan. Help ons, alstublieft, stuur zo veel hulp als mogelijk. Het gaat niet alleen om Hatay, maar om de hele regio. Ik smeek het, in godsnaam", besluit de legendarische Turkse doelman voordat hij in tranen uitbarst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.