Terug

Volg Vandaag Inside

Nieuwe aardbeving met kracht van 7.5 gemeld in Turkije

Nieuwe aardbeving met kracht van 7.5 gemeld in Turkije

6 feb 2023, 12:00

In Turkije wordt een nieuwe aardbeving gemeld in het zuidoosten van het land met een kracht van 7.5, met een epicentrum in de provincie Kahramanmaraş. Het epicentrum zou noordelijker liggen dan bij de aardbeving van maandagochtend.

Zeker 912 mensen zijn in Turkije door de aardbeving van maandagochtend om het leven gekomen, meldt president Recep Tayyip Erdogan. In buurland Syrië zijn na de beving met een kracht van 7.8 zeker 470 sterfgevallen gemeld. In totaal zijn bijna 1400 mensen omgekomen.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Het aantal gewonden in Turkije is vastgesteld op bijna 5400. Erdogan omschrijft de beving als de grootste ramp sinds 1939. De president zegt dat het niet mogelijk is om te voorspellen hoe het dodental zich verder zal ontwikkelen. Het reddingswerk is al van start gegaan. Erdogan laat weten dat Turkije van 45 landen, waaronder Nederland, hulp aangeboden heeft gekregen.

Orkun Kökcü en Burak Yilmaz

Ook de Turkse voetballers Orkun Kökcü en Burak Yilmaz hebben via sociale media hun medeleven betuigd met de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije. De aanvoerders van respectievelijk Feyenoord en Fortuna Sittard schreven beiden een vergelijkbare boodschap op Instagram, met als kop 'beterschap'.

Kökcü en Yilmaz wensen de gewonden een spoedig herstel toe. "Vrede zij met ons land", zo sluit de spits van Fortuna zijn bericht af.

De 22-jarige Kökcü, geboren in Haarlem, is international van Turkije. De middenvelder speelde achttien interlands. De 37-jarige Yilmaz sloot vorig jaar zijn interlandcarrière af. De spits is met 31 doelpunten na Hakan Sükür de meest trefzekere speler in het Turkse elftal. Yilmaz verraste afgelopen zomer met zijn keuze om voor Fortuna Sittard te gaan voetballen. Hij maakte inmiddels acht goals in de Eredivisie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.