Terug

Volg Vandaag Inside

Video: Schreeuwende demonstrant belaagt Macron in Amsterdam

Video: Schreeuwende demonstrant belaagt Macron in Amsterdam

12 apr 2023, 11:29

Een demonstrant is woensdagochtend in Amsterdam aangehouden nadat hij op de Franse president Emmanuel Macron afrende en Franse leuzen riep. Dat gebeurde bij het bezoek van Macron samen met koning Willem-Alexander aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) in het Amsterdam Science Park.

Zo'n zes beveiligers sprongen op de man. Ook hield een beveiliger een hand voor de mond van de demonstrant. De man is later door zo'n vijf agenten afgevoerd. Het is niet bekend wat hij riep en waarom hij daar was.

Dinsdag werd een toespraak van de Franse president in Den Haag door betogers verstoord. Zij bestempelden Macron als de "president van geweld en hypocrisie" en rolden verschillende spandoeken uit. De betogers verwezen naar de aanhoudende demonstraties in Frankrijk, in reactie op een omstreden pensioenwet.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.