Terug

Volg Vandaag Inside

Video: Racistisch bejegende Lukaku ontvangt tweede gele kaart voor manier van juichen

Video: Racistisch bejegende Lukaku ontvangt tweede gele kaart voor manier van juichen

5 apr 2023, 00:00

Het management van de Belgische voetbalinternational Romelu Lukaku eist excuses van Juventus omdat de aanvaller van Internazionale door fans van de Turijnse club racistisch is bejegend. Dat gebeurde dinsdag in het eerste duel tussen beide teams in de halve finales van de strijd om de Italiaanse beker.

Lukaku maakte in blessuretijd vanaf de strafschopstip gelijk en kreeg vervolgens, mogelijk vanwege provocerend juichen richting fans of spelers van Juventus, zijn tweede gele kaart.

Een deel van de aanhangers van de thuisclub had zich kort voor de strafschop misdragen met oerwoudgeluiden en racistische gezangen richting Lukaku. Zijn management, Roc Nation Sports, noemt het gedrag van de fans bij monde van voorzitter Michael Yormak "verwerpelijk en onaanvaardbaar".

"Voor, tijdens en na het nemen van de strafschop was Romelu het mikpunt van vijandig en afschuwelijk racistisch gedrag", benadrukt Yormak. "Hij verdient excuses van Juventus en ik verwacht dat de organisatie achter de Serie A het gedrag van de groep supporters van Juventus onmiddellijk veroordeelt. De Italiaanse overheid moet deze kans gebruiken om racisme aan te pakken. Ik weet zeker dat de voetbalwereld mijn gevoel deelt."

De Serie A kwam een dag later met een reactie. "We veroordelen alle gevallen van racisme en elke vorm van discriminatie ten zeerste", meldde de instantie. "Een paar mensen op de tribune kunnen het voetbal niet verpesten en vertegenwoordigen niet alle fans in het stadion. De clubs uit de Serie A zullen, zoals altijd, de daders opsporen en voor het leven verbannen uit hun stadions."

Ook Internazionale liet van zich horen. "Wat we gisteren zagen in de slotminuten van Juventus - Inter hoort niet in onze sport. Daarom herhalen wij onze steun en sympathie aan en solidariteit met Romelu Lukaku, zoals de hele voetbalwereld doet sinds het incident. Blijf sterk, Rom. Wij staan achter jou!", staat op de website.

Het incident rond Lukaku stond niet op zichzelf. Dinsdag nog werd bekend dat Lazio een voorwaardelijke straf (sluiting van een tribunedeel voor één duel) heeft gekregen nadat fans zich in de Romeinse derby tegen AS Roma opnieuw antisemitisch hadden uitgelaten. AS Roma kreeg een boete omdat aanhangers zich zondag racistisch hadden geuit richting Sampdoria-coach Dejan Stankovic.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.