Terug

Volg Vandaag Inside

Video: Klimaatactivisten drukken Ryanair-topman taart in het gezicht

Video: Klimaatactivisten drukken Ryanair-topman taart in het gezicht

7 sep 2023, 15:00

Klimaatactivisten hebben de topman van Ryanair, Michael O'Leary, twee taarten in het gezicht gedrukt tijdens zijn bezoek aan Brussel. Daarbij riepen ze een leus tegen de uitstoot van broeikasgassen door de luchtvaartmaatschappij.

"Welkom in België. Stop met de vervuiling van deze planeet", riep een van de twee vrouwen nadat ze een taart in het gezicht van O'Leary had gegooid. Het incident voor het gebouw van de Europese Commissie werd gefilmd door de Belgische tv-zender LN24. O'Leary lijkt op die beelden niet erg ontdaan te zijn door de actie. "Goed gedaan", was zijn eerste reactie.

Op Twitter, maakte Ryanair een grapje over de klimaatactie. "Een warm welkom in Brussel vandaag om te vieren dat Ryanair deze winter zeven nieuwe routes heeft. Passagiers zijn zo blij met onze verbindingen en petitie dat ze dit met taart vieren. We hebben smakelijk lage ticketprijzen", schrijft de Ierse budgetvlieger op zijn officiële account.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Europese luchtvaartmaatschappijen, waaronder Ryanair, krijgen geregeld kritiek van milieuorganisaties omdat hun klimaatplannen niet in lijn zouden liggen met de klimaatafspraken van Parijs. Dit terwijl de luchtvaart veel CO2 uitstoot. Ryanair en andere prijsvechters wekken daarnaast de woede van klimaatactivisten omdat ze met hun lage ticketprijzen consumenten aanmoedigen om ook voor relatief korte afstanden het vliegtuig te pakken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.