Terug

Volg Vandaag Inside

Verstappen walgt van Nederlanders die Hamilton-merchandise verbranden

Verstappen walgt van Nederlanders die Hamilton-merchandise verbranden

31 juli 2022, 23:55

Max Verstappen heeft zich wederom uitgesproken tegen een kleine groep Nederlandse 'Formule 1-fans'. Op beelden van afgelopen weekend was te zien dat zij merchandise van coureur Lewis Hamilton aan het verbranden waren.

De Nederlandse enclave was ook op de Hungaroring aanwezig en zagen Verstappen stunten op zondag. De coureur van Red Bull Racing deed he - op voorhand - onmogelijke door vanaf P10 als eerste over de finish te komen. Buiten de lijnen waren echter weer misdragingen van personen uit de 'Orange Army'.

Naar eigen zeggen walgt Verstappen daar van. "Ik ben het hier absoluut niet mee eens, dit is gewoon walgelijk. Maar over het algemeen denk ik dat de meerderheid van de supporters tijdens de race en ook bij de podiumceremonie voor iedere coureur heeft gejuicht. Zo moet het ook zijn. Maar die video's over het verbranden van merchandise vind ik walgelijk."

Eerder liet de Nederlandse coureur zich ook al kritisch uit over 'voetbalfans' tussen het F1-publiek. "Ze fluiten altijd de concurrent uit. In Nederland wordt Lewis uitgefloten en ik heb dat in Engeland. Dat is jammer! Want we hebben altijd gevochten op hoge kwaliteit, met veel respect voor elkaar", vertelde hij destijds.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.