Terug

Volg Vandaag Inside

Verstappen baalt van 'voetbalfans' bij Formule 1-races: 'Ze fluiten altijd de concurrent uit'

Verstappen baalt van 'voetbalfans' bij Formule 1-races: 'Ze fluiten altijd de concurrent uit'

21 juli 2022, 17:32

Max Verstappen is niet blij met alle 'voetbalfans' die tegenwoordig aanwezig zijn bij verschillende races van de Formule 1. De Nederlander vindt dat de fans geen respect tonen voor zijn tegenstanders.

Tijdens de GP van Oostenrijk kregen de fans veel kritiek over zich heen, nadat zij juichten om de crash van Lewis Hamilton. Ook verschenen er veel berichten op sociale media over seksueel overschrijdend gedrag van de Oranje fans, wat een dag later voor veel ophef heeft gezorgd.

'Ik vind het jammer dat de fans tegenwoordig reageren als voetbalfans', zegt Verstappen in gesprek met het Duitse F1-Insider. 'Ze fluiten altijd de concurrent uit. In Nederland wordt Lewis uitgefloten en ik heb dat in Engeland. Dat is jammer! Want we hebben altijd onze gevochten op hoge kwaliteit, met veel respect voor elkaar.'

Verstappen is zelf groot fan van voetbalclub PSV en hoopt dat de fans meer respect zullen gaan tonen richting de tegenstander. 'Ik ben PSV fan, maar als ik voetbal kijk, geniet ik ervan. Of mijn team nou wint of verliest. Het zou fijn zijn als de fans van onze sport er hetzelfde naar kijken. En dat de tegenstanders, ondanks de rivaliteit, met respect behandeld worden', aldus de huidige WK-leider.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.