Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem reageert op opvallende vergelijking Van Gaal: 'Ook gekkigheid natuurlijk'

Van Hanegem reageert op opvallende vergelijking Van Gaal: 'Ook gekkigheid natuurlijk'

6 juni 2022, 09:11

Willem van Hanegem heeft in zijn column voor het Algemeen Dagblad teruggeblikt op het Nations League-duel tussen België - Oranje (1-4).

Het viel Van Hanegem op dat er bij veel landen spelers rondliepen die liever vrij hadden gekregen, behalve bij het Nederlands elftal. 'Oranje straalt dat helemaal niet uit en dat zegt ook iets', schrijft Van Hanegem. 'Ze zijn gretig. Dat vond ik overigens niet alleen op het veld, maar ook daarnaast. Hoe Memphis het opnam voor Georginio Wijnaldum, daar stond een persoonlijkheid die zich er niet makkelijk vanaf wilde maken. Van Gaal zei: ‘Ja, er werd naar gevraagd'. Dat sloeg nergens op. Alsof Memphis doorgaans zelf de microfoon pakt als hij het veld oploopt.'

Na afloop van de 1-4 zege op België trok Van Gaal een opvallende vergelijking. 'Louis van Gaal trok rond Memphis en Bergwijn de vergelijking met Arjen Robben en Robin van Persie', gaat Van Hanegem verder. 'Ook gekkigheid natuurlijk, die schoten Bayern München en Manchester United naar landstitels. Maar Bergwijn is wel een speciale speler, dat heb ik altijd gevonden.'

Van Hanegem heeft zich overigens niet geërgerd aan de uitspraken van Noa Lang, die onder meer aangaf dat België een speler als hem gaat missen. 'Die gozer zegt echt wat hij denkt. Daar vielen we deze week allemaal overheen, maar dit is toch altijd beter dan je maar verschuilen, indekken en nep zijn? Ik vond het allemaal niet zo vreselijk spannend wat die jongen zei hoor. Hij legt de lat hoog, is overtuigd van zichzelf. Dan moet je ook presteren anders krijg je de volle laag terug', aldus Van Hanegem.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.