Terug

Volg Vandaag Inside

Lang: 'Volgend seizoen gaan jullie bidden dat er een Noa Lang rondloopt in België'

Lang: 'Volgend seizoen gaan jullie bidden dat er een Noa Lang rondloopt in België'

1 juni 2022, 10:00

Noa Lang heeft in een uitgebreid interview met Het Laatste Nieuws zijn vertrek bij Club Brugge aangekondigd. De 22-jarige aanvaller staat in de belangstelling van verschillende clubs, en sorteert alvast voor op een vertrek uit België. 

Lang zou onder andere hoog op het wensenlijstje van AC Milan staan. ‘Ik kan niet ontkennen dat Milan zeker interesse heeft, maar het is niet zo dat ik een persoonlijk akkoord of zo met ze heb’, vertelt de buitenspeler. ‘Ik wil naar een hele mooie, grote club. Een die het liefst in de Champions League speelt. Een club die de top aantikt.’

Ondanks dat er van een definitieve transfer nog geen sprake is, lijkt Lang zeker van een vertrek bij Club Brugge. ‘Je weet natuurlijk nooit wat er zal gebeuren, maar het staat echt niet op de planning om nog een jaar langer bij Club te blijven’, zegt de aanvaller. ‘Ik heb het Belgisch voetbal heet gemaakt. Zo denk ik oprecht. Kinderen van zes-zeven jaar hier kennen Club Brugge nu. In Nederland kijkt men ineens naar jullie competitie. Dat was voor ik bij Club speelde niet zo.’

Lang vindt het na 85 wedstrijden, 26 doelpunten en 26 assists voor Club Brugge mooi geweest, maar kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn twee seizoenen in dienst van Blauw-Zwart. ‘Geloof mij nou maar: België gaat me missen als ik weg ben. Ik heb jullie voetbal kleur gegeven. Volgend seizoen gaan jullie bidden dat er een Noa Lang rondloopt in België, die dan ook nog eens zo goed kan voetballen', aldus Lang, die in zijn Noorse ploeggenoot Antonio Nusa zijn enige geschikte opvolger ziet. 'Ik zeg soms tegen hem voor de grap: "Jij bent de enige die na mij het nummer tien mag dragen. Want ik weet niet of anderen dat gaan aankunnen. Ze hebben grote schoenen te vullen.'"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.