Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem maakt Wijndal-grootspraak met grond gelijk: 'Volkomen miskoop'

Van Hanegem maakt Wijndal-grootspraak met grond gelijk: 'Volkomen miskoop'

26 feb 2023, 22:40

Owen Wijndal deed deze week de nodige wenkbrauwen fronzen met zijn grootspraak over het 'linkerkantje' van Ajax. Willem van Hanegem heeft met verbazing kennisgenomen van zijn uitspraken en vindt Wijndal niet meer dan "een volkomen miskoop".

Ajax toonde zondag veerkracht door een achterstand tegen Vitesse om te buigen in een 1-2 overwinning. Het was echter allesbehalve flitsend wat de Amsterdammers lieten zien in de Gelredome. Zelfs met "het beste linkerkantje" van Nederland, zoals Wijndal deze week verkondigde. "En misschien wel van Europa", voegde hij daar ongegeneerd aan toe.

Daar is Van Hanegem het absoluut niet mee eens. "Bij Ajax vonden ze het wel grappig dat Owen Wijndal op het eigen clubkanaal bloedserieus vertelde dat hij met Bergwijn zo’n lekker linkerkantje vormt", schrijft het Feyenoord-icoon in zijn column voor het AD. "Wijndal had tijdens dat interview eigenlijk moeten zeggen: tot op heden kunnen de supporters van Ajax mij beschouwen als een volkomen miskoop."

Ook over het tweede deel van "het linkerkantje" - Steven Bergwijn - is Van Hanegem onverminderd kritisch, ondanks het feit dat hij gecharmeerd is van de buitenspeler. "Er lukt wel heel erg weinig bij hem, het spelplezier is er ook duidelijk niet. Ik zie het bij meer spelers, hoor, ook bij heel veel andere clubs. Die lopen er allemaal bij alsof ze met een bajonet in hun rug het veld op zijn geprikt. Dat heeft Feyenoord totaal niet."

Hoe kijkt Van Hanegem dan naar het samenspel tussen Wijndal en Bergwijn? "Daar hebben de mensen nog niets goeds van gezien. Wijndal zat verdikkeme vooral op de bank en als hij wel samen met Bergwijn op het veld stond, zag ik zelden iets leuks komen vanaf links", besluit de 79-jarige analist.

Trainer John Heitinga reageerde zondag op de persconferentie op de grootspraak van Wijndal. Kijk het fragment hieronder terug.

Heitinga hekelt 'jeugdige' Wijndal voor grootspraak: 'Laat het maar eerst zien'
0:43
Heitinga hekelt 'jeugdige' Wijndal voor grootspraak: 'Laat het maar eerst zien'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.