Terug

Volg Vandaag Inside

Wijndal: 'Samen met Bergwijn beste linkerflank van Nederland, misschien wel Europa'

Wijndal: 'Samen met Bergwijn beste linkerflank van Nederland, misschien wel Europa'

21 feb 2023, 19:00

De linkerflank van Ajax met Owen Wijndal en Steven Bergwijn is de beste van Nederland én misschien zelfs wel van Europa. Althans, dat stelt Wijndal zelf.

Sinds de komst van interim-trainer John Heitinga is de verdediger verzekerd van een basisplek in de Amsterdamse verdediging. Met een soortgelijke opstelling won Ajax achtereenvolgens van Excelsior, Cambuur, RKC en Sparta. Dat is belangrijk voor het vertrouwen, zegt Wijndal tegenover ESPN: "Want iedereen weet dat - als je hier speelt - je de beste van Nederland bent. Dus voetballen kunnen we allemaal. Maar vertrouwen is ook heel belangrijk".

De lat ligt momenteel een stuk hoger dan voorheen, merkt Wijndal. "Je merkt toch dat - als je met 3-0 hebt gewonnen - het 6-0 had moeten zijn. Het moet altijd beter. Dat is het grootste verschil met vroeger. Maar dat is ook weer mooi en goed om mee te maken. En ook wel weer logisch, want iedereen verwacht heel veel van je. En dat is eigenlijk ook wel weer een goed teken."

Wijndal weet dat nog veel aspecten beter moeten, maar is blij met de wisselwerking met Bergwijn. "Ik denk dat we elkaar goed aanvoelen. En dat we zeker de beste van Nederland zijn, samen aan die linkerkant. En ik denk dat als we écht gas geven, misschien ook wel van Europa."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.