Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Vaart kritisch op Ajacied: 'Dit is zó dom!'

Van der Vaart kritisch op Ajacied: 'Dit is zó dom!'

17 apr 2023, 09:20

Ajax moet het zondag in de topper tegen PSV doen zonder Edson Álvarez. De Mexicaan kreeg tegen FC Emmen (3-1) zijn tiende gele kaart van het seizoen, waardoor hij geschorst is voor het belangrijke uitduel. Onnodig, zo oordeelt Rafael van der Vaart.

Álvarez kreeg een gele kaart voor een overtreding op Ole Romeny op de helft van FC Emmen. “Dit is typisch van ‘Ik ben Mexicaan en ben lekker scherp’”, zegt Van der Vaart bij Studio Voetbal. “Dit is zó dom. En dan achteraf verbaasd zijn… je kan er natuurlijk over discussiëren of het wel of geen geel is, maar dit is natuurlijk niet heel slim.”

Heitinga

Ajax-trainer John Heitinga verwijt de Mexicaanse international echter niets, zo liet hij na afloop aan de media weten. “Dit zit in zijn spel, dit maakt hem ook tot een speler die je graag in je ploeg wil hebben. Een speler die altijd de grenzen opzoekt. Dat heeft heel vaak positieve gevolgen voor ons. Ik kan Edson niets kwalijk nemen, hij geeft altijd het maximale. Als er iemand een winnaarsmentaliteit heeft, is dat Edson Álvarez wel."

Heitinga over schorsing Álvarez: 'Groot gemis voor volgende week maar kan hem niets kwalijk nemen'
3:05
Heitinga over schorsing Álvarez: 'Groot gemis voor volgende week maar kan hem niets kwalijk nemen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.