Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Vaart: 'Iedereen bij Ajax moet ontslag nemen'

Van der Vaart: 'Iedereen bij Ajax moet ontslag nemen'

3 apr 2023, 09:12

Rafael van der Vaart vindt dat iedereen bij Ajax ontslag moet nemen. Dat vertelde hij zondagavond in NOS Studio Voetbal. Ook is de analist niet te spreken over het huidige niveau van de Ajax-selectie

Van der Vaart vindt Ajax dit seizoen heel treurig. "Iedereen die bij Ajax werkt, moet ontslag nemen. Ik schaam me echt voor het voetbal dat ik zie." Ook vindt de analist dat het bij de Amsterdammers aan inzet ontbreekt. "Iedereen bij Feyenoord gaat all-in. Dan kun je een keer slecht spelen. Of dan kan het een keer niet meezitten. Bij Ajax zie ik een tempo… Nou, ik denk dat wij met z’n tweetjes nog fluitend meekunnen", vertelt hij aan presentator Sjoerd van Ramshorst.

De oud-voetballer vindt dat er veel te weinig tempo in het spel van Ajax zit. "Dan zeggen ze: de tegenstander speelt compact. Ja, als je zo lang wacht totdat ze weer achter de bal komen, dan staat het compact. Dan krijg je dit voetbal. Vroeger bij Ajax kreeg je mee dat je de bal één, twee keer moest raken. Er was een hele slimme oud-voetballer, de grootste die we hadden, die zei: simpel spelen is het moeilijkste wat er is. Iedereen moet verplicht worden één, twee keer te raken. That's it. Ze lopen allemaal met de bal en dan gaan er honderdduizend momenten voorbij dat je hem wel tussendoor kunt steken," legt hij uit.

De voetbalanalist is geschrokken van het niveau van de Ajax-selectie. "Dat had ik niet verwacht. Als Álvarez je beste man is, dan heeft Ajax best wel een probleem," besluit hij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.