Terug

Volg Vandaag Inside

Van Basten en Gullit hard voor Virgil van Dijk: ‘Hij maakt lawaai, maar zegt niets’

Van Basten en Gullit hard voor Virgil van Dijk: ‘Hij maakt lawaai, maar zegt niets’

28 mrt 2023, 09:55

Marco van Basten en Ruud Gullit hebben geen hoge pet op van Virgil van Dijk. De aanvoerder van het Nederlands elftal kreeg maandagavond in Rondo de nodige kritiek van de twee oud-voetballers, waarbij vooral zijn rol als aanvoerder ter discussie gesteld werd.

Vooral van Basten was stellig over van Dijk: "Hij geeft geen duidelijkheid. Een goede aanvoerder denkt hardop, maakt duidelijk wat er aan de hand is. Hij blijft er tussenin hangen. Hij creëert chaos. Daardoor komen er misverstanden. Dat is wat je als aanvoerder, leider moet voorkomen", reageerde Van Basten fel.

"Maar hij staat twee meter van zijn man", foetert van Basten tijdens het zien van de 3-0 die de Fransen tegen Nederland scoorden afgelopen vrijdagavond. "In de kleedkamer is hij goed, voetbaltactisch en –technisch niet. Op het veld heb je een andere meneer nodig. Dit heeft niets met die blessure te maken, dit heeft te maken met leiding geven. Hij maakt geluid, maar hij zegt niets. Dat is echt zo. Dit zit in je. Dit is willen winnen ten koste van alles", foetert van Basten nog even door.

Hij krijgt bijval van Ruud Gullit: "Het is achteruitlopen. In Engeland hebben ze hem ook al bekritiseerd. Hij is gekozen voor het wereldelftal van het jaar. Hij vindt zichzelf beter dan de rest. Wij zien dingen… Dan denk ik: jij bent aanvoerder, jij moet dit oplossen. Maar hij is maar een beetje commentaar aan het geven op wat voor hem gebeurt. Hij speelt zo veilig. Kom op nou, je bent zo groot en goed. Er zit bij ons geen zaag op, het is een positieve kritiek die we geven. Hij is toch de allerbeste? Laat het dan zien", besluit Gullit zijn relaas.

Reactie van Dijk

Van Dijk zelf reageerde na afloop van Nederland-Gibraltar (3-0) op de uitspraken die over hem gedaan zijn. "Ik heb hier niets aan. Iedereen mag zijn mening hebben tegenwoordig, dat is het geval. Of ik de lat onrealistisch hoog heb gelegd? Hoe kan dat nou? Perfect was het nooit, constant is het juiste woord. We hebben veel succes gehad met het team. Voetballers, dat weten zij als geen ander, hebben hoge pieken en diepe dalen", begint hij.

"Je weet als geen ander wanneer je wel of niet iets goed doet. Het zijn lastige tijden bij de club, ook met ups and downs. Ik ben heel positief over de toekomst en probeer elke wedstrijd mijn allerbeste wedstrijd ooit te spelen. We zijn geen robots. Laten we dat niet vergeten. Misschien vergeten mensen dat soms wel eens", besluit de ietwat geïrriteerde centrale verdediger van Liverpool.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.