Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn fileert 'transfergekte' bij Ajax: 'Een verzameling groentjes'

Valentijn fileert 'transfergekte' bij Ajax: 'Een verzameling groentjes'

29 juli 2022, 10:20

Valentijn Driessen is weer terug van vakantie en heeft zich in zijn eerste column direct gericht tot de "transfergekte" van de Nederlandse clubs. Het transferbeleid van Ajax moet het met name ontgelden bij de chef voetbal van De Telegraaf.

"Bij Ajax is de portemonnee in handen van een verzameling groentjes: financieel directeur Susan Lenderink, technisch manager Gerry Hamstra en zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar", stelt Valentijn, die ruim 47 miljoen euro betaald zag worden voor het terughalen van Bergwijn en Brobbey. "Beleidsmatig een aanfluiting. Om ze voor niets te laten gaan en daarna voor zoveel geld terug te halen."

Met name de terugkoop van Brobbey doet de wenkbrouwen fronzen van de sportjournalist: "Waar blijf je als club met eigenwaarde als je zo iemand terughaalt? De scouting en technische staf bij Ajax zagen geen beter alternatief voor 16,35 miljoen euro. Dat zegt veel over het niveau van de scouting en de staf. Het betreft een spits die voorbestemd is om wissel te staan".

Naast de vele inkomende transfers verlieten de nodige sterkhouders het Amsterdamse nest. Volgens Valentijn hebben "de Ajax-groentjes" Lenderink, Hamstra en Huntelaar echter niet alles gehaald uit de transfer van Ryan Gravenberch: "Voor 18,5 miljoen euro te gemakkelijk verkwanseld aan Bayern München. Terwijl het Ajax-trio evenals Marc Overmars niet kon voorkomen dat Mazraoui gratis naar de Duitse kampioen vertrok".

In tegenstelling tot Valentijn, zijn vele Ajax-supporters wél tevreden met het aankoopbeleid van Huntelaar en Hamstra (H2). Zo werden de transfers van Calvin Bassey, Brian Brobbey en Francisco Conceição toegejuicht door de eigen achterban.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.