Terug

Volg Vandaag Inside

United-aanvaller Greenwood op borgtocht vrijgelaten

United-aanvaller Greenwood op borgtocht vrijgelaten

2 feb 2022, 13:15

Aanvaller Mason Greenwood van Manchester United is op borgtocht vrijgelaten. Hij is de afgelopen dagen ondervraagd over een vermeende verkrachting en mishandeling van een jonge vrouw, maakte de politie woensdag bekend.

De politie noemde niet de naam van Greenwood. Wel dat het om een 20-jarige man ging die zondag werd gearresteerd op verdenking van verkrachting en mishandeling van een vrouw. De aanvaller wordt ook verdacht van een doodsbedreiging.

De 20-jarige Greenwood werd zondag aangehouden. Manchester United besloot hem te schorsen, na beschuldigingen van de vriendin van de aanvaller. Zij deelde via Instagram foto's van blauwe plekken en verwondingen op haar lichaam die volgens haar door Greenwood zijn toegebracht. Ze publiceerde ook een opgenomen spraakbericht, waarin te horen is dat Greenwood haar min of meer dwingt tot seks.

Greenwood komt uit de jeugdopleiding van Manchester United en is dit seizoen een vaste waarde in de hoofdmacht. De aanvaller debuteerde in september 2020 in de nationale ploeg van Engeland. Enkele dagen na zijn debuut overtrad hij de coronaregels door samen met Phil Foden in Reykjavik enkele vrouwen mee te nemen naar een hotelkamer. Bondscoach Gareth Southgate stuurde de twee jonge internationals daarop terug naar huis.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.