Terug

Volg Vandaag Inside

Protest Formule 1-team Haas tegen uitslag GP Australië afgewezen

Protest Formule 1-team Haas tegen uitslag GP Australië afgewezen

2 apr 2023, 00:00

De uitslag van de Grote Prijs van Australië in de Formule 1 blijft onveranderd. De renstal Haas had protest aangetekend, maar de stewards wezen dat af. De door Max Verstappen gewonnen race op het circuit van Albert Park in Melbourne werd tot drie keer toe stilgelegd vanwege crashes en kende een chaotische afloop.

De Duitse coureur Nico Hülkenberg van Haas lag op de zevende plaats toen de grand prix enkele rondes voor het einde na een crash van zijn teamgenoot Kevin Magnussen, die een band verloor toen hij de muur raakte, opnieuw werd stilgelegd. Bij de herstart schoof de Duitser op naar de vierde plaats dankzij een megacrash waarbij diverse coureurs van de baan vlogen of tegen de omheining reden.

Er kwam opnieuw een rode vlag en daaropvolgend een herstart achter de safetycar. Daarbij besloot de wedstrijdleiding om de auto's in dezelfde volgorde te laten starten als bij de herstart daarvoor, met Hülkenberg dus weer op plek zeven. In die volgorde kwamen de coureurs ook over de finish.

Haas was het niet eens met deze beslissing van de wedstrijdleiding en tekende protest aan. Tevergeefs, want volgens de stewards heeft de wedstrijdleiding volgens de regels gehandeld.

De stewards bogen zich ook over de botsing tussen de Alpine-coureurs Esteban Ocon en Pierre Gasly bij de laatste herstart. Ze concludeerden dat het om een normaal "race-incident" ging en legden dus geen straffen op. Gasly kon daardoor opgelucht ademhalen. De 27-jarige Fransman was bij een straf geschorst voor de volgende grand prix, eind deze maand in Azerbeidzjan, omdat hij 'op scherp' staat wat betreft het aantal strafpunten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.