Terug

Volg Vandaag Inside

'UEFA opent onderzoek naar aanval PSV-hooligan op Dmitrovic'

'UEFA opent onderzoek naar aanval PSV-hooligan op Dmitrovic'

25 feb 2023, 12:10

De UEFA is een onderzoek gestart naar de Europa League-wedstrijd tussen PSV en Sevilla. In de slotfase van het duel bestormde een hooligan het veld om vervolgens Sevilla-doelman Marko Dmitrovic een klap te verkopen.

PSV stond donderdagavond voor een onmogelijke opgave; de Eindhovenaren moesten een 3-0 nederlaag van het heenduel goedmaken in het eigen Philips stadion. Lange tijd leek het daadwerkelijk een kansloze missie. Na driekwart wedstrijd liet Luuk de Jong dan tóch het thuispubliek juichen met de openingstreffer, waarna een heetgebakerde slotfase niet kon uitblijven.

In de blessuretijd stond dezelfde tussenstand echter nog altijd op het scorebord. Bij één PSV-hooligan sloegen de stoppen volledig door: de man bestormde het veld om vervolgens zijn vuist in de nek van Sevilla-doelman Dmitrovic te planten. Uiteindelijk werd de man - die al een stadionverbod zou hebben - snel overmeesterd en van het veld gestuurd door stewards.

De UEFA heeft nu een onderzoek geopend naar het ernstige voorval in Eindhoven, zo weet The Athletic. Volgens de krant wordt dat binnenkort bekendgemaakt door de Europese voetbalbond. Welke straf PSV boven het hoofd hangt, is niet bekend.

Sevilla zal zelf geen aangifte doen naar aanleiding van het incident De Spaanse club verklaarde een dag na het Europese duel dat het "een zaak is van de UEFA". "Iemand van PSV heeft excuses aangeboden voor wat er is gebeurd", voegde een woordvoerder van Sevilla toe tegenover het ANP.

Sevilla-trainer Jorge Sampaoli had meteen na afloop van de wedstrijd schande gesproken over de aanval op de keeper. "Het is ontzettend erg dat dit is gebeurd. Ik vind het verontrustend, dit soort dingen moeten stoppen. Daar moeten we met z'n allen voor zorgen. In de toekomst mag dit niet meer gebeuren", aldus de coach.

In de studio reageerden Wim Kieft en Kees Jansma op de kansloze actie van de hooligan. Kijk de beelden hieronder terug.

Wim en Kees zien kansloze actie van toeschouwer bij PSV-Sevilla: 'Halve gare!'
0:55
Wim en Kees zien kansloze actie van toeschouwer bij PSV-Sevilla: 'Halve gare!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.