Terug

Volg Vandaag Inside

'Veldbestormer bij PSV-Sevilla hád al een stadionverbod'

'Veldbestormer bij PSV-Sevilla hád al een stadionverbod'

24 feb 2023, 00:00

De toeschouwer die donderdagavond tijdens PSV-Sevilla FC het veld bestormde en de keeper van de tegenstander aanviel, zat op dit moment een jarenlang stadionverbod voor het Phillips Stadion uit. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Het gaat om een 20-jarige man uit het Limburgse Roermond, die wordt gezien als een probleemsupporter en lid is van een groep jonge ultra’s. Het valt PSV aan te rekenen dat hij ondanks een stadionverbod bij de toegangscontrole aan de aandacht is ontsnapt, omdat de Eindhovense club eindverantwoordelijk is voor een ordentelijk verloop van wedstrijden.

Marcel Brands is woedend op de toeschouwer die donderdag in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Sevilla het veld opkwam en keeper Marko Dmitrovic aanviel. "Ik heb hier geen woorden voor", zei de algemeen directeur van de Eindhovenaren. "Het is verschrikkelijk, ook dat hij zijn mede-supporters te schande maakt."

PSV kan vermoedelijk een flinke straf van de UEFA tegemoet zien. "Ik heb hier ook geen ervaring mee", aldus Brands. "Vuurwerk of andere dingen op het veld gooien is natuurlijk niet goed, maar dit gaat wel een stuk verder. Ik schaam me hier diep voor."

De fan, volgens Brands een vrij jong iemand, kon snel worden afgevoerd. "We moeten dit keihard aanpakken en zorgen dat hij nooit meer in het stadion komt."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.