Terug

Volg Vandaag Inside

‘Toekomst Maurice Steijn in handen van Louis van Gaal'

‘Toekomst Maurice Steijn in handen van Louis van Gaal'

9 okt 2023, 08:34

Valentijn Driessen schrijft in zijn column voor De Telegraaf dat Maurice Steijn zijn lot momenteel in handen van Louis van Gaal ligt. “Slaagt hij niet bij schoolmeester Van Gaal en kan hij z’n onvoldoende niet meer ophalen, dan is het snel einde verhaal voor trainer Steijn in de Johan Cruijff ArenA.”

Zondag heeft Ajax de thuiswedstrijd tegen AZ verloren (1-2). Momenteel staat de club zestiende in de Eredivisie, met slechts vijf punten uit zes duels en hiermee vestigde de club een negatief clubrecord. Van Gaal schiet het in crisis verkerende Ajax momenteel te hulp als adviseur van de raad van commissarissen.

Volgens Valentijn zag Van Gaal met lede ogen aan hoe de Amsterdammers dankzij AZ ontsnapte aan een vernedering en daar ziet Valentijn één verantwoordelijke voor. “Steijn is als trainer-coach verantwoordelijk voor wisselende opstellingen, desorganisatie, onbegrepen tactiek, onuitvoerbare wedstrijdplan, niet nakomen van afspraken en gebrek aan teamdiscipline. De Hagenaar scoort een onvoldoende, want anders zou Ajax vandaag niet op plaats 16 staan, waarbij je aan het eind van het seizoen promotie- degradatieduels moet spelen met clubs uit de Eerste Divisie.”

Op papier ligt de toekomst van Steijn in handen van Jan van Halst en Maurits Hendriks, maar volgens Valentijn is het Van Gaal die beslist: “Het is aan adviseur Van Gaal of Steijn eerder uit zijn functie wordt gezet of dat hij door mag in de huidige constructie of dat iemand wordt toegevoegd aan de onervaren staf met louter lichtgewichten”, aldus Valentijn in de krant.

“Van Gaal zal alles wat zich bij Ajax heeft voorgevallen afgelopen weken en de wedstrijden tegen Feyenoord en AZ meenemen in zijn uiteindelijke beslissing over Steijn. Hij zal de Hagenaar ook zelf horen. Schoolmeester Van Gaal kennende wordt dat geen vriendelijk gesprek of dialoog, maar veel eerder een hele stevige overhoring of liever: een examen. Steijn zal worden doorgezaagd over zijn keuzes, het spel van Ajax, zijn geloofsbrieven en hoe hij denkt zijn elftal aan de praat te krijgen. Zelf zal adviseur Van Gaal zijn mening daarover al hebben gevormd.”

Als de gedachten van Van Gaal en Steijn overeenkomen en Steijn zich zo overtuigend mogelijk weet te presenteren, dan denkt Valentijn dat Steijn langer mag blijven. “Slaagt hij niet bij schoolmeester Van Gaal en kan hij z’n onvoldoende niet meer ophalen, dan is het snel einde verhaal voor trainer Steijn in de Johan Cruijff ArenA", besluit Valentijn.

Maurice Steijn reageerde zondagmiddag op de geruchten over zijn mogelijke ontslag bij Ajax. Bekijk het volledige fragment hieronder!

Steijn: ‘Ik wil tot de laatste snik verder gaan’
1:30
Steijn: ‘Ik wil tot de laatste snik verder gaan’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.