Terug

Volg Vandaag Inside

Timber legt uit waarom zijn keuze viel op Feyenoord en niet Ajax

Timber legt uit waarom zijn keuze viel op Feyenoord en niet Ajax

29 juli 2022, 15:35

Quinten Timber is vrijdagmiddag officieel gepresenteerd bij Feyenoord. De recordaanwinst vertelt in de persconferentie waarom hij uiteindelijk heeft gekozen voor de Rotterdammers en bijvoorbeeld niet het Ajax van zijn broer Jurriën.

Naar eigen zeggen was het een hectische periode voor Timber. Verschillende clubs uit binnen- en buitenland meldden zich voor de creatieve middenvelder. Een buitenlandse transfer zag de 21-jarige Timber echter nog niet zitten: "Omdat ik nog jong ben en nog veel kan leren. Ik ga vooral op mijn gevoel af en mijn gevoel was goed bij Feyenoord."

Timber geeft vervolgens aan dat hij onder de indruk was van het Feyenoord onder trainer Arne Slot. De Rotterdammers eindigden in de Eredivisie op een derde plek en stuntten in de Conference League door de finale te bereiken. Die werd uiteindelijk nipt verloren tegen AS Roma (1-0). "Ik heb Feyenoord veel gezien vorig jaar. Ze spelen leuk en aanvallend voetbal, met veel druk op de tegenstander. Dat sprak me aan. Zo wil ik het komend seizoen ook gaan doen."

Op de valreep heeft Ajax zich ook nog gemeld bij FC Utrecht, die in de broer van Jurriën een rechtsback zagen in het elftal van Alfred Schreuder. Mede daardoor kwam het niet tot een hereniging tussen de gebroeders Timber. "Natuurlijk had hij het mooi gevonden als ik naar Ajax was gekomen, maar dit vindt hij ook mooi. Hij is blij voor me, net als de rest van mijn familie. Die steun van de familie heb ik ook nodig. Ik ben blij dat het rond is en dat ik kan gaan trainen bij Feyenoord. Hoe mijn moeder reageerde? Zij is vooral heel trots."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.