Terug

Volg Vandaag Inside

Ten Hag: 'We hebben Young Boys kapot gespeeld'

Ten Hag: 'We hebben Young Boys kapot gespeeld'

11 mrt 2021, 23:10

Erik ten Hag was een tevreden trainer na de ruime zege van zijn Ajax op Young Boys (3-0) in de achtste finales van de Europa League . "We hebben ze echt helemaal kapot gespeeld", concludeerde hij. "En dat is een heel mooie prestatie."

"Ik heb echt een uitstekend Ajax gezien, tegen een tegenstander die moeilijk te bespelen is", zei Ten Hag. "Het lag echt aan ons dat ze er in deze wedstrijd niet heel goed uitzagen. Deze tegenstander heeft in de vorige ronde tweemaal van Bayer Leverkusen gewonnen. Dan kan je echt wel wat."

"We hebben geduld opgebracht en aangevallen met de deur op slot", vervolgde Ten Hag. "Zij wilden counteren maar we hebben geen kans weggegeven. En laten we nu niet denken dat we er al zijn. Young Boys stond in de thuiswedstrijd tegen Leverkusen bij rust met 3-0 voor."

"Maar natuurlijk is dit een mooie marge", vervolgde Ten Hag. "Europees gezien is 0-0 al een goede uitslag in een thuiswedstrijd. Of ik niets te klagen heb? Natuurlijk wel. In de eerste helft hebben we drie of vier grote kansen gehad en toch is het bij rust 0-0. Dat mag niet. Kansen zijn vaak schaars in Europese duels."

Edson Álvarez was een van de uitblinkers bij Ajax. "En dan hoor ik zogenaamde experts voor de wedstrijd vragen waarom hij op het veld staat", mopperde Ten Hag. Brian Brobbey was met een doelpunt in blessuretijd ook weer belangrijk. Ten Hag hoopt nog steeds dat de spits zijn aflopende contract bij Ajax gaat verlengen. "Ik denk nog steeds dat hij zich bij ons het beste kan ontwikkelen", zei de trainer van Ajax. "95 procent van alle jonge spelers die vertrekken naar het buitenland, die mislukken daar. Maar het is zijn beslissing en zijn toekomst. Maar wij hopen nog steeds dat hij bij ons blijft."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.