Terug

Volg Vandaag Inside

Spelers Valencia stappen van het veld na racistische bejegening Diakhaby

Spelers Valencia stappen van het veld na racistische bejegening Diakhaby

4 apr 2021, 21:19

Het duel in de Spaanse competitie tussen thuisclub Cádiz en Valencia is zondagavond na een half uur enige tijd onderbroken. De spelers van Valencia stapten gezamenlijk het veld af vanwege een racistisch incident. Kort nadat het duel was hervat, bevestigde de bezoekende club dat er sprake was van een "racistische belediging" naar een van de spelers.

De Franse verdediger Mouctar Diakhaby ging in de eerste helft boos verhaal halen bij Juan Cala, nadat de speler van de thuisclub iets naar hem had geroepen. Diakhaby stelde de scheidsrechter en zijn ploeggenoten op de hoogte van de beledigingen waarna hij van het veld liep, gevolgd door alle spelers en stafleden van Valencia.

De stand bij de onderbreking was 1-1. Na enig oponthoud hervatte de arbiter het besloten duel. Diakhaby keerde niet terug, Cala wel. Volgens Valencia besloten de spelers en stafleden terug te keren naar het veld op verzoek van Diakhaby. "We zijn één met jou", liet de clubleiding via Twitter weten. "Nee tegen racisme."

Bij Valencia ontbreekt doelman Jasper Cillessen, die anderhalve week geleden bij Oranje geblesseerd is geraakt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.