Terug

Volg Vandaag Inside

Spakenburg-vedette strooit zout in wonden Klaiber na vernedering door amateurs

Spakenburg-vedette strooit zout in wonden Klaiber na vernedering door amateurs

1 mrt 2023, 09:00

Dinsdag was De Galgenwaard het toneel van een onwaarschijnlijke vernedering voor FC Utrecht, dat in de kwartfinale van het KNVB Bekertoernooi werd afgedroogd door de amateurs van Spakenburg (1-4). Na afloop strooide sterspeler Vince Gino Dekker nog wat extra zout in de wonden van FC Utrecht-verdediger Sean Klaiber.

Utrecht kon zijn geluk niet op toen het in februari tijdens de loting voor de kwartfinale van het bekertoernooi werd gekoppeld aan Tweede Divisionist Spakenburg. Uiteindelijk werd het géén rode loper naar de halve finale, maar een historische afgang. "Dit zijn de mooie potjes", stelde Vince Gino Dekker na afloop voor de camera bij ESPN. "Niemand gaat ervan uit dat je dit resultaat neerzet. Bizar."

In de twaalfde minuut kwamen de amateurs voor het eerst op voorsprong door een treffer van Wimilio Vink, zag ook Dekker. "En we hadden al gezegd: de 'nul' houden bij rust zou top zijn en dan zien we het wel. Dan heb je nog dat VAR-moment en wordt het 2-0... Dat is gewoon bizar. Uiteindelijk win je hier met 1-4: dat verzin je niet."

De grote vedette van de Tweede Divisie haalt vervolgens uitspraken van Sean Klaiber aan, die eerder bij RTV Utrecht vertelde dat hij geen aanvaller van Spakenburg kent: "Sorry, die namen zeggen mij niets. Ik heb op de beelden gezien wie op welke positie staat. Maar de namen zelf, geen idee". Dekker: "Dan is het wel mooi dat ik vandaag twee assistjes geef en Luuk (Admiraal, red.) en Floris (Van der Linden, red.) scoren".

Komende zaterdag is de loting van de halve finale. Dekker heeft wel een voorkeur. "Ik hoop stiekem op Feyenoord-uit. Ajax-uit hebben we al een keer gehad. Dat zou fantastisch zijn." De vleugelaanvaller besluit: "We gaan in de kantine wel even doorhalen tot een uurtje of vijf. Het dorp zal wel uitlopen".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.