Terug

Volg Vandaag Inside

Ryan Babel sluit carrièreswitch niet uit: 'Je weet maar nooit'

Ryan Babel sluit carrièreswitch niet uit: 'Je weet maar nooit'

22 juli 2022, 22:00

Ryan Babel houdt deze week zijn conditie op peil bij Jong Ajax. De 35-jarige aanvaller speelde voor het laatst bij Galatasaray, waar zijn contract deze zomer niet werd verlengd. Babel zou naar verluidt nog niet zijn schoenen aan de wilgen willen hangen, maar sluit een carrièreswitch niet uit in de toekomst.

Dat zegt de oud-international tegenover Ajax TV. Bij Jong Ajax komt Babel trainer John Heitinga tegen, waarmee hij samenspeelde bij Ajax én Oranje. Op de vraag of een trainerschap dan wel samenwerking met Heitinga in het verschiet ligt, zegt hij: "We hebben een goede band. En als je op dezelfde manier over voetbal denkt, dan kan een trainer- en assistentschap natuurlijk makkelijker werken."

"Ik zei vroeger altijd: als ik klaar ben met voetbal, ben ik klaar. De laatste jaren merk je dat je toch nog heel veel van voetbal houdt. Ik vind het ook leuk om ervaring en informatie te geven aan de wat jongere spelers. Dat geeft een prettig gevoel, dus je weet maar nooit."

Naast zijn contact met Heitinga heeft de oud-speler van Galatasaray ook regelmatig contact met Klaas-Jan Huntelaar, die bij de Amsterdammers een technische rol vervuld. "Hij heeft me weleens gevraagd naar talenten die bijvoorbeeld in Turkije rondliepen. Dan vraagt hij mij om mijn mening. Voor de rest hebben Klaas-Jan en ik een goede persoonlijke band. Ik was in het begin vooral benieuwd hoe de eerste weken in zijn nieuwe rol waren."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.