Terug

Volg Vandaag Inside

Red Bull-topman genadeloos voor Pérez: 'Alsof hij al in de vakantiemodus zit'

Red Bull-topman genadeloos voor Pérez: 'Alsof hij al in de vakantiemodus zit'

31 juli 2022, 14:15

Zondag start Red Bull-coureur Checo Pérez vanaf de elfde positie in de Grand Prix van Hongarije. De collega van Max Verstappen zit zeker niet in de beste fase van zijn carrière en kan rekenen op keiharde woorden van Red Bull-topman Helmut Marko.

Verstappen kreeg zaterdag in de laatste kwalificatieronde te maken met motorproblemen, waardoor hij start vanaf P10. Zijn Mexicaanse teamgenoot bleef al steken in het tweede deel van de kwalificatie. "Hij zit veel te ver achter Max Verstappen. Hij had het tijdens de trainingen al lastig", stelt adviseur Marko tegenover Sky Sport.

Het zijn harde woorden voor Pérez, die eind mei nog een contractverlenging kreeg van de Oostenrijkse renstel. "We moeten maar eens om de tafel gaan zitten. De zomerstop is nog niet begonnen, maar hij lijkt al in de vakantiemodus te zitten. Als je in de eerste vrije training een seconde trager dan Verstappen bent, dan kun je dat niet meer goedmaken. Dat zagen we vorig jaar in enkele races ook. Destijds konden we dat nog ombuigen, hopelijk krijgen we dat deze keer ook voor elkaar."

Beide Red Bull-coureurs wacht zondag een inhaalrace op de bochtige Hungaroring, waar inhalen doorgaans lastig is. "Ik kan alleen maar hopen dat ik in het begin niet te veel tijd verlies. We zullen moeten vechten met de jongens voor ons. We gaan het zien", aldus Verstappen, die vorige week de GP van Frankrijk won.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.