Terug

Volg Vandaag Inside

Dramatische dag voor Red Bull: 'No power' voor Verstappen, Pérez stelt teleur

Dramatische dag voor Red Bull: 'No power' voor Verstappen, Pérez stelt teleur

30 juli 2022, 17:00

Max Verstappen is vanwege technische problemen met zijn Red Bull-auto niet verder gekomen dan de tiende tijd in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Hongarije. De Nederlandse Formule 1-coureur meldde tijdens het beslissende deel van de laatste kwalificatiesessie op de boordradio dat hij geen vermogen had. "Niets werkt", mopperde Verstappen, die er daarom niet in slaagde een snel rondje te rijden en als laatste eindigde in de sessie met tien coureurs.

George Russell verraste op de Hungaroring door voor het eerst in zijn carrière poleposition te veroveren. De 24-jarige Brit van Mercedes troefde de Ferrari's van Carlos Sainz (tweede op 0,044 seconde) en Charles Leclerc (derde op 0,190) af.

Sergio Pérez, de Mexicaanse teamgenoot van Verstappen, bleef al steken in het tweede deel van de kwalificatie. Hij vertrekt zondag om 15.00 uur vanaf de elfde plek, met Verstappen net voor zich. De Nederlander heeft in het WK-klassement 63 punten voorsprong op Leclerc.

"Ik had gewoon geen vermogen toen ik de pits uitreed", zei Verstappen bij Viaplay. Daarvoor was zijn eerste poging om een snelle ronde te rijden in Q3 mislukt, omdat hij zich verremde in een bocht. Van een tweede poging kwam het niet meer vanwege de technische problemen. "Enorm frustrerend, zeker omdat we eigenlijk best wat snelheid hadden gevonden tijdens dit weekeinde. Dit is enorm balen. Ik denk dat ik hier pole had kunnen pakken. In Q2 zag alles er een stuk beter uit, de snelheid zat er goed in." Verstappen had in het tweede deel van de kwalificatie de beste tijd geklokt.

Beide Red Bull-coureurs wacht zondag een inhaalrace op de bochtige Hungaroring, waar inhalen doorgaans lastig is. "Ik kan alleen maar hopen dat ik in het begin niet te veel tijd verlies. We zullen moeten vechten met de jongens voor ons. We gaan het zien", aldus Verstappen, die vorige week de GP van Frankrijk won.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.