Terug

Volg Vandaag Inside

Rangers FC na tien jaar weer kampioen van Schotland

Rangers FC na tien jaar weer kampioen van Schotland

7 mrt 2021, 16:01

Rangers FC mag zich voor het eerst in tien jaar weer landskampioen van Schotland noemen. Rivaal Celtic kwam zondag niet verder dan een 0-0-gelijkspel bij Dundee United. Het verschil op de ranglijst, 20 punten in het voordeel van Rangers, is in de resterende zes duels niet meer goed te maken.

De ploeg van coach Steven Gerrard heeft dit seizoen nog geen competitieduel verloren en maakt zo een einde aan een reeks van negen titels op rij van Celtic. In vier van die seizoenen kwam Rangers niet eens op het hoogste niveau uit nadat de club failliet was gegaan en opnieuw moest beginnen op het vierde niveau. "Deze club is teruggekeerd uit de hel", omschreef Gerrard zaterdag na de 3-0-zege op St. Mirren de recente geschiedenis. "Ik maak er maar een paar jaar deel van uit, maar ik kan me voorstellen wat de fans hebben moeten doorstaan."

Gerrard slaagde er in zijn 17 jaar lange loopbaan bij Liverpool nooit in de titel in Engeland te veroveren. In 2018 begon hij als manager van Rangers, dat ook nog uitkomt in de Europa League. Daarin is Slavia Praag donderdag de tegenstander.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.