Terug

Volg Vandaag Inside

Lucca en Conceição dollen met Schreuder in verwijderd bericht: 'Als zelfs de C-sterren beginnen te muiten...'

Lucca en Conceição dollen met Schreuder in verwijderd bericht: 'Als zelfs de C-sterren beginnen te muiten...'

14 nov 2022, 11:25

Lorenzo Lucca en Francisco Conceição baarden zaterdagavond opzien met een bericht op Instagram Story's gericht naar Ajax-trainer Alfred Schreuder. Volgens analist Ibrahim Afellay is het tekenend voor de positie van de hevig bekritiseerde coach.

Na de nederlaag tegen PSV (1-2) en het gelijkspel tegen Vitesse (2-2), wist Ajax ook in Emmen bij de plaatselijke FC niet te winnen (3-3). De Amsterdammers konden een comfortabele 1-3 voorsprong bij rust niet vasthouden in De Oude Meerdijk waardoor de ploeg van Schreuder wederom puntenverlies leed in de titelstrijd.

Pas na de gelijkmaker van Mohamed Bouchouari in de 84ste minuut kwam de boomlange Lucca het veld in. Het was tevens de vijfde en laatste wissel van Schreuder, waardoor Conceição vanaf de bank moest toezien hoe Ajax gelijkspeelde in Emmen. Het zorgde voor de nodige frustratie bij het tweetal, dat later via een Instagram-post sneerde naar Schreuder.

Op de foto zijn de twee te zien in de spelersbus met het aantal speelminuten in beeld. Daarbij schrijft Lucca: "Wat is er aan de hand, broertje?". De kritische post werd ook besproken bij Studio Sport. "Als zelfs de C-sterren muiten, wat zegt dat dan over de verhouding tussen de spelers en de trainer?", vraagt presentator Sjoerd van Ramshorst zich af.

"Hij is het overwicht wel helemaal kwijt, hé?", stelt Afellay. "Dat mag wel duidelijk zijn. Als dit soort jongens zich ook al gaan roeren, die eigenlijk heel laag in de pikorde staan... En als je ook het interview van Bergwijn hoort, die gewoon aangeeft dat ze niet wisten wat te doen tegen Emmen...", besluit de analist. In De Volkskrant noemde Willem Vissers het interview van Bergwijn zelfs "collectieve karaktermoord".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.