Terug

Volg Vandaag Inside

'Steven Bergwijn pleegt collectieve karaktermoord'

'Steven Bergwijn pleegt collectieve karaktermoord'

14 nov 2022, 00:00

Willem Vissers is in zijn column voor de Volkskrant kritisch op Steven Bergwijn. Volgens de columnist pleegt de aanvaller van Ajax 'collectieve karaktermoord', die na het duel bij FC Emmen aangaf dat Ajax (3-3) geen flauw idee had wat wat het in de tweede helft moest doen.

"We hebben de hele tweede helft achter FC Emmen aangelopen. Ik heb geen flauw idee wat we aan het doen waren", zei een aangeslagen Bergwijn in gesprek met ESPN. "Ik heb ook niet het gevoel dat we wisten wat we moesten doen. Dit kan gewoon niet, het is schandalig. Ik heb er geen woorden voor."

Volgens Vissers moet Bergwijn zelf in de spiegel kijken. "Hij trekt na het gedrocht, qua Ajax tenminste, een zuinig, verongelijkt gezicht als hij zinnen als kogels afschiet. Hoe voorzichtig hij ook was op het tapijt van kunstgras, verbaal is zijn been gestrekt. Hij pleegt collectieve karaktermoord. Hij gooit de ruiten van het eigen huis in en rent weg."

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

"Zijn uitspraken wakkeren de crisis aan, waarbij het de vraag is of de trainer overeind blijft. Wat Alfred Schreuder te verduren krijgt, op sociale media en via gescandeerde liederen (rot op), is ook een gevolg van jarenlange verwendheid van Ajax-aanhangers", vervolgt Vissers. "De strekking is, en dat is in bepaald opzicht lachwekkend: oh, wat hebben wij het zwaar nu we even op een gewone club lijken en meer dan gemiddeld wedstrijdjes verliezen", aldus de Volkskrant-journalist.

Vissers gaf onlangs in Vandaag Inside aan dat bondscoach Louis van Gaal Johan Derksen hoog heeft zitten als journalist. Bekijk het terug in de onderstaande video.

Willem Vissers openbaart: 'Louis van Gaal heeft Johan hoog zitten als journalist'
1:52
Willem Vissers openbaart: 'Louis van Gaal heeft Johan hoog zitten als journalist'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.