Terug

Volg Vandaag Inside

Lewandowski scoort driemaal voor tiental van Bayern München

Lewandowski scoort driemaal voor tiental van Bayern München

20 mrt 2021, 18:35

Robert Lewandowski heeft Bayern München met drie doelpunten naar een ruime thuiszege op VfB Stuttgart (4-0) geleid. Het was alweer voor de dertiende keer dat de Poolse spits minimaal driemaal scoorde in een wedstrijd in de Bundesliga.

Lewandowski heeft dit seizoen na 26 competitiewedstrijden al 35 keer gescoord. Opvallend was dat Bayern alle doelpunten met tien man maakte. De Canadese verdediger Alphonso Davies werd al in de twaalfde minuut na een wilde overtreding van het veld gestuurd. Serge Gnabry tekende voor de 2-0 van de thuisploeg. Alle treffers vielen voor rust.

Koploper Bayern houdt een voorsprong van 4 punten op het als tweede geklasseerde RB Leipzig, dat vrijdag al bij Arminia Bielefeld won (0-1).

Vfl Wolfsburg blijft de nummer 3 van de ranglijst, met 10 punten minder dan Bayern. Wolfsburg won de uitwedstrijd bij Werder Bremen met 2-1. Wout Weghorst vierde zijn zeventiende competitietreffer van dit seizoen voor Wolfsburg. De spits werd vrijdag niet door bondscoach Frank de Boer opgenomen in de definitieve selectie van Oranje.

Eintracht Frankfurt blijft de nummer 4 van de Bundesliga, na een eenvoudige zege op 1. FC Union Berlin (5-2). André Silva scoorde tweemaal voor de winnende thuisploeg. Borussia Dortmund raakte verder achterop in de strijd om een ticket voor de Champions League van komende seizoen. De club wist de uitwedstrijd tegen 1. FC Köln (2-2) niet te winnen, ondanks twee treffers van Erling Haaland. Dortmund heeft nu 4 punten minder dan Frankfurt. De beste vier ploegen van de Bundesliga mogen de Champions League in.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.