Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman: niet te veel kijken naar Atlético

Koeman: niet te veel kijken naar Atlético

14 mrt 2021, 18:07

Volgens FC Barcelona-coach Ronald Koeman is zijn ploeg meer bezig met de eigen progressie dan met de vormcrisis van Atlético Madrid, die de koploper inmiddels binnen bereik heeft gebracht. Wint Barcelona maandag in Camp Nou tegen Huesca dan bedraagt het verschil nog slechts 4 punten. "We kijken niet naar anderen, maar focussen ons op ons eigen spel", zei Koeman een dag nadat Atlético bij Getafe niet verder was gekomen dan 0-0.

De koploper heeft in de laatste acht competitieduels liefst 11 punten laten liggen, terwijl Barcelona zeven van de acht recent gespeelde duels won. Barcelona klimt bij winst maandag over Real Madrid naar de tweede plaats. "De ploeg is bijzonder gemotiveerd. Maar niet vanwege de resultaten van de andere teams, het komt van binnenuit", zei Koeman. "We spelen met veel energie, die ploeg is in een ongelooflijke fysieke conditie."

Maar de goede reeks in de competitie, slechts onderbroken door de uitschakeling in de Champions League door Paris Saint-Germain, biedt volgens Koeman geen garanties. "Vandaag schijnt de zon, morgen kan het regenen", verwoordde hij het.

Lionel Messi staat voor een mijlpaal wanneer hij recordhouder Xavi evenaart met zijn 767e optreden in alle competities voor Barcelona. "Het feit dat hij Xavi evenaart is ongelooflijk", zei Koeman. "Maar kijk ook naar alle doelpunten die hij heeft gemaakt, naar het aantal trofeeën dat hij omhoog heeft mogen houden. Alles wat hij doet is bijzonder."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.