Terug

Volg Vandaag Inside

Kees van der Spek gelooft moordbekentenis Joran van der Sloot niet

18 okt 2023, 12:59

Kees van der Spek gelooft niet dat Joran van der Sloot Natalee Holloway heeft vermoord. De misdaadverslaggever, die de zaak jarenlang met Peter R. de Vries onderzocht, denkt dat Van der Sloot enkel een bekentenis zal afleggen, omdat hij er zelf beter van wordt.

"Als hij nu de moord bekent, bekent hij dat hij haar gedood heeft. Bij ons heeft hij alleen toegegeven dat zij onwel werd en dat hij het lichaam heeft weggemaakt", zei Van der Spek woensdag in de ochtendshow van Mart Meijer en Sophie Hijlkema op NPO 3FM. "Ik geloof nog steeds dat dát de waarheid is, dat zij onwel werd en dat hij het lichaam heeft weggemaakt."

Volgens Van der Spek doet Van der Sloot een bekentenis "omdat hij een deal kan sluiten met justitie". "Joran is een schaker, hij wil er beter van worden. In Aruba is de zaak verjaard, hij was toen minderjarig. In Amerika kan hij een deal sluiten met justitie voor strafvermindering, maar dan moet hij er wel een schepje bovenop doen."

Van der Spek werkte jarenlang als rechterhand van Peter R. de Vries aan diens programma's. Samen maakten ze ook de veelbesproken uitzending over Van der Sloot, die in 2008 ruim 7 miljoen kijkers trok. Tot Mark Rutte's coronatoespraak in 2020 was dat het hoogst gemeten kijkcijfer voor een niet-sportprogramma.

Misdaadjournalist John van den Heuvel zocht Van der Sloot op in een van de meest beruchte gevangenissen van Amerika. Aan de tafel van De Oranjezomer vertelde hij over zijn bezoek. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.