Terug

Volg Vandaag Inside

Heitinga wist donderdagmiddag al dat hij Jong Ajax zou verlaten

Heitinga wist donderdagmiddag al dat hij Jong Ajax zou verlaten

29 jan 2023, 15:20

John Heitinga was donderdagmiddag al akkoord met Ajax over een rol bij het eerste elftal van Ajax. Daarmee weerspreekt hij de eerdere geruchten dat Ruud Brood de beoogde assistent zou zijn.

"Het zijn wat drukkere dagen geweest", vertelde Heitinga zondag voor de camera's van ESPN waar hij vooruitblikte op de wedstrijd tegen Excelsior: "Het allerbelangrijkste is dat wij een reactie gaan geven nu. Als je Champions League wil spelen, dan kan je geen vijfde staan. Vooral dat vind ik heel belangrijk. De manier waarop, de intensiteit en toch ook wel weer kleur op de wangen krijgen".

Valentijn Driessen meldde een dag na het ontslag van Alfred Schreuder dat Ruud Brood zijn assistent zou worden indien Ajax een goed resultaat zou halen tegen FC Volendam. Heitinga ontkent dat: "Ik kan wel vertellen dat ik donderdagmiddag al mondeling was overeengekomen om bij de staf aan te sluiten als assistent. Alleen, een paar uur later is de situatie weer anders".

Na het gelijkspel tegen Volendam (1-1) werd Schreuder op straat gezet. Op vrijdagochtend kreeg Heitinga een belletje om naar trainingscomplex De Toekomst te komen. "Daar werd mij verteld dat ik de taken zou overnemen. Het was wel de bedoeling dat ik vrijdag nog de wedstrijd van Jong Ajax zou doen. Ik vond het namelijk wel netjes dat ik de spelers zelf zou informeren, alleen dan zie je hoé onvoorspelbaar de voetballerij is", besluit de interim-trainer van Ajax.

Johan Derksen ziet in Dick Advocaat een ideale assistent-trainer voor Heitinga bij Ajax. Kijk de beelden hieronder terug.

Johan over vacature bij Ajax: ‘Was een mooie baan geweest voor Advocaat’
1:45
Johan over vacature bij Ajax: ‘Was een mooie baan geweest voor Advocaat’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.