Terug

Volg Vandaag Inside

‘Schreuder werd in rust van Ajax - Volendam ontslagen’

‘Schreuder werd in rust van Ajax - Volendam ontslagen’

27 jan 2023, 17:20

Alfred Schreuder werd donderdagavond ontslagen bij Ajax, na de blamage tegen FC Volendam (1-1) in de Johan Cruijff ArenA. Volgens Valentijn Driessen werd de oefentrainer echter al eerder op de dag ontslagen.

Dat onthult de sportjournalist de dag nadat het doek definitief viel voor Schreuder. "Mijn laatste nieuws is dat hij véél eerder al 'de zak heeft gekregen'", stelt hij in Kick-off van De Telegraaf. "Hij is er in de rust uitgevlogen. Dat meen ik."

Valentijn vervolgt: "In de rust is er een telefoontje van Ajax gegaan naar Ruud Brood. En dié heeft te horen gekregen dat zijn dienstverband bij Ajax niet zou doorgaan: hij was namelijk de beoogde assistent van Alfred Schreuder. John Heitinga en René Meulensteen waren daarnaast in beeld indien Schreuder ontslagen zou worden. Dus Ajax volgde een twee-sporen-beleid".

Volgens de verslaggever zouden de Amsterdammers Brood aanstellen als het resultaat tegen Volendam goed was geweest, terwijl het duo Heitinga en Meulensteen de diensten van Schreuder zouden overnemen bij een slecht resultaat. "Maar Edwin van der Sar, Gerrie Hamstra én Klaas-Jan Huntelaar waren waarschijnlijk zó ontevreden dat zij hebben gezegd: einde verhaal. Die hebben Brood afgebeld in de rust. Schreuder mocht nog wél de tweede helft doen, maar die was toen al ontslagen", besluit Valentijn.

Edwin van der Sar gaf na afloop van het gelijkspel tussen Ajax en Volendam toelichting op het ontslag van Schreuder. Bekijk de beelden hieronder.

Ajax ontslaat Alfred Schreuder: 'We zagen geen vooruitgang'
10:13
Ajax ontslaat Alfred Schreuder: 'We zagen geen vooruitgang'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.