Terug

Volg Vandaag Inside

Heitinga reageert op reserveplek Bassey en belletje met 'aangeslagen' Schreuder

Heitinga reageert op reserveplek Bassey en belletje met 'aangeslagen' Schreuder

29 jan 2023, 17:56

John Heitinga heeft zijn eerste wedstrijd als interim-trainer van Ajax ruim gewonnen van Excelsior (1-4). Na afloop reageerde hij op de reserveplek van Calvin Bassey en zijn contact met de ontslagen Alfred Schreuder.

Het was de meest opvallende wijziging in de basiself van de Amsterdammers: Heitinga passeerde Bassey en gaf Owen Wijndal de voorkeur. "Ik zal morgen met hem praten. Dat heb ik aangegeven." Op de vraag waarom de interim-trainer precies heeft gekozen om de aankoop van 23 miljoen op de bank te zetten, is Heitinga onduidelijk. Wél legt hij uit dat een verandering in het elftal nodig was voor een ommekeer in de resultaten.

"Gisteren hebben wij niet tactisch getraind, maar heel kort en scherp gehouden. Ik heb heel erg gefocust op het feit dat wij een reactie moeten geven. Vooral als je ziet dat we vijfde stonden. Nu staan we weer een plekje hoger. Dat is niet wat bij Ajax hoort. De bespreking heb ik ook geopend door alleen maar een plaatje te laten zien van de ranglijst. Waarom? Wij willen Champions League spelen. En dan moet er wat veranderen."

Oók wordt Heitinga gevraagd of hij nog contact heeft gehad met Schreuder. "Ja, ik heb hem gesproken. Ik heb hem niet face-to-face gesproken, het was telefonisch." Volgens de oud-trainer van Jong Ajax klonk Schreuder aangeslagen. "Tuurlijk. Maar dat is een aanname van mijzelf. Ik loop al wat langer mee en ik heb als speler ook weleens in de situatie gezeten dat een trainer ontslagen werd; dat is wel pittig natuurlijk."

Wesley Sneijder vertelde vrijdag in Veronica Offside dat hij Dusan Tadic en Calvin Bassey op de reservebank zou zetten. Kijk het fragment hieronder terug.

Wesley adviseert Ajax: 'Tadic eruit en Bassey een enkeltje terug geven’
4:29
Wesley adviseert Ajax: 'Tadic eruit en Bassey een enkeltje terug geven’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.