Terug

Volg Vandaag Inside

Heitinga: 'Bassey is misschien wel onze beste verdediger'

Heitinga: 'Bassey is misschien wel onze beste verdediger'

10 feb 2023, 09:40

Het Ajax van interim-trainer John Heitinga tankte donderdagavond vertrouwen door FC Twente in Enschede te verslaan in het KNVB Bekertoernooi: 0-1. Na afloop was Heitinga opvallend positief over de hevig bekritiseerde Calvin Bassey.

Voorlopig blijf de opvolger van Alfred Schreuder winnen als trainer van Ajax. Bij zijn derde optreden als de baas van de Amsterdamse selectie zag hij zijn formatie zegevieren bij FC Twente. Ajax kwam na rust op voorsprong, net nadat de thuisclub meerdere kansen had laten liggen. De Ghanese international Mohammed Kudus maakte er 1-0 van.

"Dit is heel goed voor het zelfvertrouwen", zei de onlangs aangestelde opvolger van Alfred Schreuder bij ESPN. "FC Twente heeft veel kwaliteit en is op eigen veld moeilijk te verslaan. Toch hebben we gewonnen. Hier kunnen we verder mee. In de eerste helft was er voor ons niet zo heel veel aan de hand. Hooguit door een paar slordigheden aan onze kant kregen zij een paar kansen. Al met al was het een zwaarbevochten, maar belangrijke zege."

In de achterhoede koos Heitinga wederom voor Jurriën Timber en Edson Álvarez in het centrum. Pas in de slotfase werd Bassey gebracht. "Op dat moment word je naar achteren gedwongen en moet je veel ballen vanaf de flank en veel standaardsituaties verdedigen. Ik merkte dat we in de driehoek centraal achterin meer body nodig hadden. Dat hadden we met Edson, Jurriën en Calvin."

Het feit dat de interim-trainer zijn eerste duels begon met Timber en Álvarez, betekent echter niet dat Ajax ook in die samenstelling blijft spelen, verzekert Heitinga. "We spelen straks ook Europees. Calvin komt erin en is misschien wel onze beste verdediger. Zeker met Jurriën achterin. Die kan daar heel goed spelen", besluit de gevierde coach.

Andy van der Meijde vertelde onlangs in Veronica Offside dat de cultuur binnen Ajax drastisch is veranderd sinds het ontslag van Alfred Schreuder. Kijk het fragment hieronder terug.

'Onder Schreuder konden spelers van Ajax gewoon te laat komen!'
5:35
'Onder Schreuder konden spelers van Ajax gewoon te laat komen!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.