Terug

Volg Vandaag Inside

Hartman nodigt familie van overleden Feyenoord-fan uit voor duel tegen AS Roma: 'Prachtvent'

Hartman nodigt familie van overleden Feyenoord-fan uit voor duel tegen AS Roma: 'Prachtvent'

16 feb 2024, 17:21

Quilindschy Hartman bezorgde onlangs met een spontane actie een ernstig zieke Feyenoord-supporter een onvergetelijke maandagmiddag. Maar daar bleef het niet bij voor Valerie van Oost, de dochter van de inmiddels overleden Feyenoord-fan.

De overleden vrouw (49) reed drie weken geleden mee met Stichting Ambulancewens voor een laatste rondje rond De Kuip en ineens stopte er een dure auto voor de ambulance en dat bleek Hartman te zijn, die uitstapte en het laatste moment van de vrouw nog specialer wist te maken. Twee dagen later is de Feyenoord-fan komen te overlijden.

(Tekst gaat verder onder de foto's.)

Haar dochter Valerie van Oost, wilde Hartman graag nogmaals bedanken en besloot via Instagram om contact op te zoeken met de linksback van Feyenoord. "Dat was een mooi gesprek", zegt Van Oost tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik ben zelf totaal geen voetbalfan, maar je groeit op in Rotterdam, en dus ook met Feyenoord, dus dan vind ik het gewoon extra bijzonder dat zo’n jonge speler zoiets doet. Dat komt echt uit een puur hart."

Hartman besloot vervolgens om Van Oost en haar familie uit te nodigen voor de Europa League-wedstrijd tegen AS Roma, waarin Hartman gisteravond belangrijk was met een assist op Igor Paixão. "Dat voelde echt even als ‘o, dat heeft hij voor mijn moeder gedaan’", zegt Van Oost. Na afloop van de wedstrijd gaf Hartman zijn gedragen wedstrijdshirt, met de tekst ‘alle liefde toegewenst’ erop geschreven. "Prachtvent. Een oprecht goed mens, met een puur hart", aldus Van Oost over Hartman.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.