Terug

Volg Vandaag Inside

Hartman verrast terminale patiënt bij De Kuip: 'Voetballer met een groot hart'

Hartman verrast terminale patiënt bij De Kuip: 'Voetballer met een groot hart'

23 jan 2024, 10:05

Quilindschy Hartman heeft met een spontane actie een ernstig zieke Feyenoord-supporter een onvergetelijke maandagmiddag bezorgd. De vrouw (49) reed mee met Stichting Ambulancewens richting De Kuip en ineens stopte er een dure auto voor de ambulance en dat bleek Hartman te zijn.

Stichting Ambulancewens reed over de stoep voor De Kuip langs, omdat de patiënt graag nog een keer naar ‘haar club’ wilde om afscheid te nemen. Jan van Geffen van de stichting beschrijft het spontane moment met Hartman op X: "Hij hoefde het niet te doen maar deed het wel. Een voetballer met een groot hart voor zijn fans."

(Tekst gaat verder onder de foto.)

De dochter van de ernstig zieke patiënt laat tegenover het Algemeen Dagblad weten dat het moment van Hartman 'een extra cadeautje was'. "Het was heel erg ontroerend, hij kwam net van de training en zag ons staan." Niet veel later volgden onder andere Quiten Timber, Santiago Giménez, Gernot Trauner en Kostas Lamprou het voorbeeld van Hartman. "Ze hoopte stiekem op Geertruida maar die was al weg. Maar elke speler vindt ze natuurlijk geweldig."

De vrouw is al haar hele leven supporter van Feyenoord en wilde een bezoekje aan De Kuip als allerlaatste wens. Haar dochter vertelt dat ze een rondleiding door het stadion kreeg en ontmoette dus meerdere spelers. "Ze heeft er echt naar toe geleefd. We zagen ook dat ze eigenlijk lichamelijk helemaal op was maar het maakte haar niet uit."

De ernstig zieke patiënt heeft bijna vier maanden op de intensive care gelegen door een bacterie die doorbrak in haar hersenen, waardoor haar slik - en hoestprikkel niet meer werkten. Daardoor is haar lichaam niet meer goed. Apparaten houden de vrouw in leven en een buisje wat ervoor zorgt dat het slijm niet in haar longen loopt. "Morgen halen ze dat buisje eruit, er is geen kans meer op herstel. Ik verwacht dat ze morgen komt te overlijden", aldus haar dochter.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.