Terug

Volg Vandaag Inside

Hans Kraay jr. kritisch op Oranje-verdediging: 'Die zijn zéér, zéér matig afgelopen wedstrijden'

Hans Kraay jr. kritisch op Oranje-verdediging: 'Die zijn zéér, zéér matig afgelopen wedstrijden'

31 mrt 2021, 10:45

Hans Kraay jr. is van mening dat de backs van Oranje meer arbeid moeten gaan leveren tijdens de wedstrijden. Hans was gisteravond tijdens het WK-kwalificatieduel tussen Oranje en Gibraltar wéér niet tevreden over Denzel Dumfries en Owen Wijndal.

'De backs vielen tegen. Zowel tegen Turkije als tegen Letland, en nu ook. Verdedigt goed bij AZ, is snel, behoorlijk hard, en komt bij AZ zowel aan de buitenkant als de binnenkant op. Maar zijn voorzetten zijn de afgelopen wedstrijden zéér, zéér matig. En dat was aan de andere kant ook', stelt Hans over Denzel Dumfries en Kenny Tete. 'Dat wil niet zeggen dat we nu weer moeten wisselen met de rechtsback, hoor. Frank de Boer moet Dumfries wel gewoon laten staan. Maar de laatste bal van de backs was heel, heel erg slecht in de laatste drie wedstrijden.'

Kraay vond Steven Berghuis wel positief opvallen. 'Ik vond Berghuis één van de opvallend goede spelers. Ook in de slechte fase in de eerste veertig minuten. Hij was in de eerste helft één van de positieve uitzonderingen. Wat opviel: hij is linksbenig, maar had heel veel gevoelvolle balletjes met rechts. Het is voor hem leuk en geeft Feyenoord ook weer een beetje een boost, want hij zal met de kin omhoog terugkomen.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.