Terug

Volg Vandaag Inside

Guus Til bezorgt Van Nistelrooij eerste prijs in knotsgekke Johan Cruijff Schaal

Guus Til bezorgt Van Nistelrooij eerste prijs in knotsgekke Johan Cruijff Schaal

30 juli 2022, 21:05

PSV heeft de Johan Cruijff Schaal gewonnen ten koste van Ajax. De Eindhovenaren waren in een chaotische wedstrijd te sterk in Amsterdam: 3-5.

Guus Til was de grote man aan Eindhovense kant met een hattrick. Gedurende de wedstrijd was er grote verbazing over het optreden van scheidsrechter Dennis Higler, die geregeld discutabele beslissingen nam.

Bergwijn schoot Ajax in de 15e minuut op voorsprong tegen zijn oude club. PSV vocht zich terug in de wedstrijd en ging door twee identieke doelpunten met een voorsprong rusten. Til kopte in de 32e minuut en in blessuretijd raak na voorzetten van Cody Gakpo. Bij dat tweede doelpunt ging Ajax-doelman Jay Gorter in de fout.

Antony schoot Ajax in de 54e minuut op gelijke hoogte. In de 65e minuut was Gorter ook schuldig aan een treffer van Gakpo. Til maakte 4 minuten later zijn derde doelpunt. Mohammed Kudus scoorde in de 72e minuut voor Ajax, dat even later met tien man verder moest na een rode kaart voor de ingevallen Calvin Bassey. Invaller Xavi Simons bepaalde in de blessuretijd de eindstand op 5-3.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.