Terug

Volg Vandaag Inside

Gözübüyük weigert uitleg voor discutabele strafschop PSV: RKC woest

Gözübüyük weigert uitleg voor discutabele strafschop PSV: RKC woest

11 sep 2022, 17:40

PSV heeft zondag met de hakken over de sloot weten te winnen van RKC Waalwijk (1-0). In minuut 96 kregen de Eindhovenaren een discutabele strafschop van scheidsrechter Serdar Gözübüyük, die daar verder geen toelichting bij wil geven.

Dat bleek na afloop van de Eredivisiewedstrijd. Gözübüyük weigerde zijn beslissing uit te leggen voor de camera's van ESPN. Het is niet de eerste keer dat de arbiter in een soortgelijke situatie zit. Afgelopen seizoen bedankte Gözübüyük ook om tekst en uitleg te geven na een omstreden penalty voor Feyenoord tegen PSV. Toenmalig PSV-trainer Roger Schmidt was daar niet over te spreken.

Bij RKC waren ze dit keer laaiend over de beslissing van de leidsman. Michiel Kramer noemde het "schandalig" en "een topclubpenalty", terwijl hij verwees naar de strafschop die Gözübüyük vorig seizoen gaf aan Feyenoord. "Nu is het weer een goedmakertje voor vorig jaar tegen Feyenoord en dat moeten wij maar weer accepteren, want wij zijn maar RKC en wij moeten het maar laten gebeuren."

Ook doelman Etiënne Vaessen vindt het een ongekende beslissing. "Xavi Simons is 1 meter 60. Hij wordt op de bovenkant geraakt, maar hoe moet Hans anders die bal wegwerken. Ik heb al een paar appjes binnengekregen dat het ongekend is. Het is een topclubpenalty."

Bekijk het omstreden moment hieronder terug.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.