RKC blijkt 'geen pretje' voor PSV: Gakpo bezorgt Van Nistelrooij alsnog winst in blessuretijd

11 sep 2022, 16:30

Cody Gakpo heeft PSV naar de overwinning geschoten tegen RKC Waalwijk. In de blessuretijd schoot de vedette vanaf de penaltystip naar een magere 1-0 overwinning in Eindhoven.

Op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd noemde trainer Ruud van Nistelrooij RKC Waalwijk 'geen pretje'. Dat bleek zondag ook het geval te zijn. Gakpo benutte diep in blessuretijd van de tweede helft een strafschop. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf die penalty na een overtreding van Hans Mulder op Xavi Simons.

Gakpo was in het laatste kwartier voor rust ook al twee keer dicht bij een treffer. Eerst schoot de aanvaller de bal, uit een vrije trap, tegen de lat. Even later stond de paal een doelpunt van Gakpo in de weg. Ook in de tweede helft raakte PSV nog een keer de lat, via invaller Guus Til.

PSV, dat door de late zege 3 punten achterstand houdt op koploper Ajax, speelt donderdag in de Europa League de uitwedstrijd tegen Arsenal. Drie dagen later is in Eindhoven de competitiewedstrijd tegen Feyenoord.